As jy weer jou blikkie kekeretjies oopmaak, behou gerus daardie kosbare vloeistof en maak jou eie vegan-mayo:

 

Jy benodig:

  • 1/4 koppie aquafaba (die vloeistof/pekel in ‘n blikkie gaar kekerertjies)
  • 1/4 teelepel gemaalde mosterd
  • 1/4 teelepel seesout
  • 1, 1/2 tl appelasyn
  • 1-3 tl bruinrysstroop (of stevia na smaak, rietsuiker of esdoringstroop)
  •  ¾ tot 1 koppie sonneblomolie (‘n neutrale olie is hier belangrik vir geur; avo- of canolaolie werk ook goed.)

 

Metode

  • Voeg aquafaba in ‘n lang glasfles saam met die gemaalde mosterd, seesout, appelasyn en bruinrysstroop.
  • Meng op die vinnigste spoed met ‘n hand voedselverwerker (elektriese klitser het vir my beter gewerk).
  • Meet die olie af in ‘n maatbeker en, met die voedselverwerker op sy hoogste spoed, laat druip die olie baie stadig in vir so 1-2 minute.

Dit kan vir 2 weke in jou yskas gehou word.

Erkenning: Easy Vegan Mayo with Aquafaba | Minimalist Baker Recipes